Followers

Wednesday, March 29, 2017

Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Iskandar Ishak [part2]

Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Iskandar [part2]



Chef Iskandar Ishak - apa kata chef Iskandar tentang ayam Bokashi US

Chef Iskandar seorang pengacara program untuk program masakan 'Ceritera Rasa' TV2 setiap hari Jumaat jam 1.00 - 1.30 petang memberi komen tentang Ayam Bokashi US. Klik video dibawah untuk mendengar komen beliau.




Klik Video di atas untuk mendengar komen Chef Iskandar Ishak 
tentang Ayam Bokashi US


Chef Iskandar Ishak memberi resepi Nasi Ayam Bokashi US.


Penyediaan Sup..
Ayam Bokashi US di rebus suku masak bersama halia , bwg putih , lobak merah dan daun sup

Nasi 
separuh dari sup di campurkan didalam periuk nasi bersama butter , daun pandan garam , daun bay dan garam bukit secukup rasa .

Sos Kicap Ayam Bokashi US
kicap manis , sos tiram , rebusan ayam , daun bay dan minyak bijan

Sos Cili
bwg putih , cili merah , halia , asam limau , garam , gula merah ,  sedikit air rebusan sup dan minyak bijan




Klik Video di atas untuk mendengar komen Chef Iskandar Ishak 
tentang Ayam Bokashi US


Komen Chef Iskandar tentang Ayam Bokashi US :

Komen Chef Iskandar tentang Ayam Bokashi US

Komen Chef Iskandar :

ok setelah mkn...
ayam rasa lebih enak dr ayam kampung , ayam turkey , itik ..
isi yg sgt padat dan lembut
tiada langsung bau
rasa lebih segar dr ayam di pasaran
ayam tak kering masih ada lg jus setelah di rebus suku masak dan grill 
AYAM KECIL SANGAT TAK PUAS MAKAN ( SANGAT SEDAP )
ok utk nasi ayam...
rasa nasi lebih wangi , lembut dan lagi sedap ..

Artikel Kelolaan Saya:

Dzoul
+60172648451 (Call sahaja)
+60108102943 (Whatsapp sahaja)

Adakah Sijil Malaysia Book Of Record Milik Perkap? - Formula 5T ciptaan Uncleseekers bakal menggegarkan pertanian Malaysia? (part 2)
50 Ekor Ayam Bokashi PERCUMA Untuk Anda Jika...
Ayam Bokashi US - Apa Kata Mereka? [part 1]
Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Iskandar Ishak [part2]

No comments: