Followers

Friday, November 29, 2013

Ahlan Wasahlan Peserta Bengkel Ke-5



  

Salam kepada para pembaca budiman,

Hari ini adalah hari terakhir untuk minggu terakhir bulan November 2013. Minggu hadapan adalah minggu baru untuk bulan baru Disember 2013.

Pada minggu hadapan juga seperti kebiasaan para trader akan tertunggu-tunggu News NFP - Non Farm Payrol . News ini akan menentukan pergerakkan market seterusnya.

Bagi para pelabur Miliun tidak perlu risau dengan apa-apa news yang akan dikeluarkan samada data positif atau negatif, kerana trading anda telah ditentukan oleh Silver 5 yang memiliki metod tersendiri untuk memberikan keuntungan kepada para pelabur. 






Ahlan Wasahlan Kesemua peserta bengkel kelima
Semuga Akaun anda terpelihara dengan izinNYA sebagaimana kesemua akaun peserta keempat.
(klik) (klik) (klik)



Silver 5 tidak memprediksi pasaran seperti kebiasaan trader lakukan. Faktor psikologi yang menjadi faktor penghalang utama para trader telah dihapuskan.

Faktor KEJAYAAN trading terbahagi kepada 4 perkara :

1- Strategi/arah pasaran (5%)
2- Entry (1%)
3- Money Management / Risk Management (7%)
4- Psikologi Trader (87%)


95% trader gagal adalah kerana faktor tidak dapat mengawal EMOSI/PSIKOLOGI.

Bagi pelabur Miliun, mereka tidak melakukan sebarang entry. 100% sepenuhnya diniagakan oleh Silver 5.

Pada musim terakhir tahun 2013, musim ke-4 (Oktober, November & Disember) sememangnya selalu menjadi titik hitam kepada para pelabur terutama dalam Forex kerana pada musim terakhir terutama pada bulan Disember, akan berlaku banyak transaksi dimana segala transaksi yang melibatkan matawang seperti saham, jual-beli bon akan dicairkan untuk menutup akaun akhir tahun.

Maka, pada ketika ini kita akan dapati pasaran tidak menentu.


"Bukan berapa cepat kita berlari, tetapi berapa lama kita mampu bertahan"




Dalam dunia trading, bukan berapa cepat kita buat duit, tetapi berapa lama kita mampu bertahan dalam pasaran untuk membuat keuntungan. Konsistensi menjadi kayu-ukur paling utama.


Lebih BESAR kapal, lebih BANYAK ikan kita boleh dapat, dan semakin KUAT bertahan walaupun dilambung ombak.

Walau bagaimana hebat pun ilmu kita dalam Forex, kita tidak mampu mengawal/menentukan pasaran, kita hanya mampu mengawal risiko yang nak diniagakan dipasaran. Perkara ini kita perlu sentiasa ingat.

Secara ringkas saya memberi sedikit rumusan akaun dibawah seliaan saya :

Darwis  - keuntungan minggu ini 7% (USD498.27 - RM1,693.20)
Tokpi   - keuntungan minggu ini 1% (USD108.33 - RM368.32)
Hafiz   - keuntungan minggu ini 1% (USD1,138 - RM3,869.20),Keuntungan terkumpul 9% (USD6,922.57 - RM23,536)
Norizan - keuntungan minggu ini 2% (USD565 - RM1,921),Keuntungan terkumpul 10% (USD2,524 - RM8,581.60)


Dan terakhir sekali abang Zainal, walaupun floating beliau melebihi 33%, jumlah terkumpul beliau menjangkau 24% daripada modal asalnya iaitu sebanyak USD2,886.98 - RM 9,815.73. Banyak tu!

Daripada data-data kita dapat lihat, walaupun dalam keadaan floating Silver 5 mampu memberi keuntungan kepada para pelabur. Hanya tunggu masa untuk dicairkan.

Keuntungan seminggu dah sama macam gaji sebulan, ada yang dah sama cam gaji pengarah pun ada.

Kepada peserta bengkel ke-5 Miliun kali ini, saya akan beri penerangan dan pengalaman saya dalam dunia trading Forex, dan maklumat-maklumat atau ilmu yang perlu mereka tahu.

Jumpa anda nanti YA. Saya pun dah terbayang-bayang menu yang bakal disedia kan. Best giler beb. Memang terbaik. Lapar plak dah citer pasal makan ni.


  Aku betul tak sabar menu Adeek buat ni terbaik beb. Tak caya nanti korang makan le. 
Ada peserta pernah makan, sampai carik kat Johor, tak sama cam Adeek masak. 
Aduh perut aku terus berbunyik. Sabor sabor.



Hafiz lepak dulu ye, nanti saya beri sedikit review tentang akaun Hafiz seperti yang dijanjikan. Asyuuuk dah tu. Hehe.


Dzoul

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Kalau Ngan Company Lain Dah Lama Kita Bungkus" 
Advance Profit Puasa RM500 & Raya RM1,800
Yeh…Yeh… Dapat Duit Raya…
Tak sabar tunggu KKLR...



Yang Dicari Dah Jumpa - Part 1

Yang Dicari Dah Jumpa - Part 1

Seperti yang saya janjikan ruangan komen dalam artikel bertajuk "Saya Akan Bantu Anda - Puan Norizan"  
disni saya sertakan video tersebut.


Saya mengambil kesempatan ini memohon maaf kerana sukarelawan yang dinyatakan dalam komen tersebut bukannya Mona tetapi seorang gadis lain. Mungkin beliau sudah berumahtangga sekarang. Kalau dia terbaca artikel ini, sila berkongsi pengalaman anda dengan pembaca blog ini.

Walau bagaimanapun, terdapat tiga sukarelawan dalam episod tersebut dan Mona  salah seorang dari mereka.

Salah seorang sukarelawan tersebut adalah wartawan dari Akhbar Mingguan Misteri yang mendengar bunyi seperti seseorang sedang menggegaji dan bertukang diatas bumbung masjid dan seorang gadis (lupa plak aku nama dia) dibelakangnya jelmaan mirip lelaki berjubah tanpa kaki.

Episod tersebut sebenarnya di surau / masjid seperti saya jelaskan dalam ruangan komen tetapi demi menjaga ketenteraman awam, pihak penerbit menukarkan tajuknya kepada Pondok Usang.

Video ini sebenarnya kalau tak silap sekitar 18 minit sehingga 21 minit tetapi telah disunting menjadi sekitar dua minit lebih suoaya tak buang masa korang

Video akan datang, saya akan cuba paparkan dengan izinNYA satu rakaman bagaimana 'kewujudan' tersebut balik ke dimensi asal seakan pintu..


Bagi mereka yang mempercayai kewujudan / rakaman / audio / bau / perasaan tentang kehadiran makhluk dimensi keempat, tiada sebarang penerangan yang perlu dijelaskan tetapi bagi mereka yang tidak mempercayainya tiada sebarang fakta yang boleh dinyatakan

Tepuk Dada Tanya Selera

Thursday, November 28, 2013

Ahlan Wasahlan Semua - Menu & Aturcara

Ahlan Wasahlan Semua - Menu & Aturcara


Pendaftaran Bengkel Kelima (Terakhir) Dibuka Sekarang. Kuyah 010 788 7870 & Edzny 012 671 1344
Ahlan Wasahlan Kesemua peserta bengkel kelima
Semuga Akaun anda terpelihara dengan izinNYA sebagaimana kesemua akaun peserta keempat.
(klik) (klik) (klik)


Menu


Jumaat – 29 Nov 2013 – 50 orang
Dinner - 8.30 malam
Nasi putih
Ayam masak lemak cili api
Ayam Kampung Goreng
Sayur Bayam Masak Air
Sambal belacan / pegaga / ulam raja
Air Mata Kucing
Kopi O panas



Jumaat – 29 Nov 2013 – 50 orang 
Supper 11 malam
Cekodok Pisang
Kopi O / Teh O


Sabtu - 30 Nov 2013 – 80 orang 
Breakfast- 7.30 pagi
Roti Canai
Nasi Goreng Mak Erin
Kopi O / Teh O


Sabtu – 30 Nov 2013 – 80 orang
Brunch - 10.45 pagi
Kopi O / Teh O / Milo


Sabtu – 30 Nov 2013 – 80 orang
Lunch - 1.00 tengahari
Nasi Putih
Sup Ayam
Burung Puyuh Goreng
Ikan Patin Masak Tempoyak
Kacang Panjang Masak Belacan
Ikan kering
Sambal belacan / pegaga / ulam raja
Buah longan
Kopi O / Teh O / Sirap Limau / Jus Mangga / Mineral Wate



Sabtu – 30 Nov 2013 – 200 orang
Minum Petang Bersama Anak Yatim & Tahfiz - 4.30 petang
Kacang Pool – (Makanan arab)
Satay (Kambing, Ayam, Daging) - Tajaan Darwis


Sabtu – 30 Nov 2013 – 50 orang
Makan Malam- 8.30 malam
Steamboat
Nasi Goreng China
Minuman Bergas
Kopi O / Teh O



Sabtu – 30 Nov 2013 – 50 orang
Supper - 11.00 malam
Sandwich sardin / Sandwich Telur
Kopi O / Teh O


Ahad - 1 Disember 2013 – 50 orang
Breakfast - 7.30 pagi
Nasi Kerabu
Kopi O / Teh O

Makluman
Menu diatas boleh ditukar mengikut keadaan semasa

Aturcara Bengkel Ketiga



Dzoul


Izputra


30 November 2013 - Sabtu
8.00 pagi - 9.30 pagi - Pendaftaran & Minum Pagi
9.30 pagi - 10.45 pagi - Penerangan Ringkas Tentang Forex
10.45 pagi - 11.00 pagi - Minum Kopi
11.00 pagi - 1.00 Tengahari - Penerangan Ringkas Produk Miliun
1.00 tengahari - 2.00 petang - Makan Tengahari
2.00 petang - 3.30 petang - Motivasi Dari Pak Habib
3.30 petang - 4.30 petang - Soal Jawab 
4.30 petang - 5.30 petang - Minum petang bersama anak yatim

Aturcara Dengan Warga Miliun 
(Peserta Pertama - Peserta Keempat)


29 November 2013 - Jumaat
8.30 malam - 9.30 malam - Makan Malam
9.30 malam - 11.00 malam - Perbincangan Projek 2014 (Part 1)
11.00 malam - 11.30 malam - Supper
11.30 malam - Nak tido pun ble nak berbual kosong sambil main monopoly/karom/dart atau apa saja yang korang suka asal jangan skodeng anak dara mandi tepi sungai!

 Pak Habib

30 November 2013 - Sabtu
8.00 pagi - 9.30 pagi -Sebaiknya korang tido atau kalau lapar pegi minum pagi dulu pastu tido balik
9.30 pagi - 10.45 pagi - Tak payah nak menyibuk dengan peserta kelima
10.45 pagi - 11.00 pagi - Minum Kopi
11.00 pagi - 1.00 Tengahari -Mandi sungai atau round2 kampung Janda Baik cari Janda (Kalau jumpa!)
1.00 tengahari - 2.00 petang - Makan Tengahari
2.00 petang - 3.30 petang - Motivasi Dari Pak Habib
3.30 petang - 4.30 petang - Pancing ikan tengas
4.30 petang - 5.30 petang - Minum petang bersama anak yatim
8.30 malam - 9.30 malam - Makan Malam
9.30 malam - 11.00 malam - Perbincangan Projek 2014 (Part 2) 
11.00 malam - 11.30 malam - Supper
11.30 malam - Sukati korang nak buat.

1 Disember 2013 - Ahad
7.30 pagi - 9.00 pagi - Minum pagi pastu tunggu apa lagi, balik umah korang aar. Time tido aku..
Jumpa lagi..Muaahh..


Artikel berkaitan 1 (klik)
 
Artikel berkaitan 2 -  (Part 1) (Part 2) (Part 3) (Part 4) (Part 5) (Part 6) (Part 7) (Part 8) (Part 9) (Part 10) (Part 11) (Part 12) (Part 13) (Part 14) (Part 15) (Part 16)



Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Kalau Ngan Company Lain Dah Lama Kita Bungkus" 
Advance Profit Puasa RM500 & Raya RM1,800
Yeh…Yeh… Dapat Duit Raya…
Tak sabar tunggu KKLR...

Wednesday, November 27, 2013

Saya Akan Bantu Anda - Puan Norizan

Saya Akan Bantu Anda - Puan Norizan


Salam kepada pembaca budiman,

Hari ini saya ingin memberikan sedikit ulasan berkenaan dengan akaun akak Norizan.

Saya pernah berhubung sekali melalui telefon. Daripada suaranya dan gaya beliau bercakap membayangkan karekter beliau seorang yang 'happy-go-lucky'.

 Pendaftaran Bengkel Kelima (Terakhir) Dibuka Sekarang. Kuyah 010 788 7870 & Edzny 012 671 1344
Ahlan Wasahlan Kesemua peserta bengkel kelima
Semuga Akaun anda terpelihara dengan izinNYA sebagaimana kesemua akaun peserta keempat.
(klik) (klik) (klik)

Baik, berkenaan dengan akaun akak Norizan, peratus nilai apungan (floating) didalam status yang 'BIASA' . Iaitu pada sekitar 18%, berbanding sebelum ini pada kadar 22% pada mula ia dipantau oleh saya. Sudah turun sebanyak 4%.

Status keadaan floating :

<1% - Selamat giler
3-5% - Sangat Selamat
6-15% - Selamat
16-22% - Biasa
23-33% - Sederhana
>33% - Perlu Perhatian.

Akaun yang berada didalam seliaan saya ke semuanya didalam keadaan yang TERKAWAL tidak melebihi 33%..


Darwis - 7%
Tokpi - <1%
Norizan - 18%
Hafiz - 15%
Zainal - 33%

Darwis
(7%)
Bermula 22 November 2013

Tok Pi
(-<1%)
Bermula 27 November 2013

Norizan
(18%)
Bermula 25 November 2013

Hapiz
(15%)
Bermula 25 November 2013

Zainal
(33%)
Bermula 26 November 2013


Jadi akak tak perlu risau dengan floating tersebut kerana Silver 5 mempunyai makanisma untuk 'hedge' dan 'lock' position untuk memastikan ekuiti akak dalam keadaan selamat.

Ini adalah cara/metod Silver 5 mengawal risiko atau lebih dikenali sebagai 'Risk Management'.

Dalam keadaan yang sama, Silver 5 akan menutup entry/position dengan PROFIT dan pada masa sama ia akan me-minima-kan position dalam keadaan negatif floating.

Sebab tu akaun akak 25k sekarang dah 27k. Profit tu. USD2,000 ditukar kepada Ringgit Malaysia RM 6,800.

Dalam keadaan floating, Silver 5 akan menutup posisi negatif pada nilai yang sangat MINIMA. Kadang tak perasan pun bila dia tutup.

Teknik ini sudah ramai digunakan oleh para 'Hedge Fund' untuk mengawal risiko, selain daripada menggunakan teknik ini, salah satu cara untuk mengawal risiko adalah menggunakan SL (Stop-Loss).


MENGAPA SILVER TIDAK MENGGUNAKAN 'SL', HEDGE DAN LOCK NI BERISIKO?

SILVER 5 tidak menggunakan SL kerana penggunaan SL akan merugikan pelabur dengan adanya Stop-Loss-Hunting ketika pair terlalu mengganas (volatile) pada musim yang ke-4 ni (laut bergelora).

Untuk menggunakan teknik ini modal perlu besar dan tidak dibenarkan 'over-leverage' sama sekali.

Kalau nak berkenalan dengan 'Cik Marginah' cubalah.

'Cik Marginah' adalah panggilan manja saya kepada MC - 'Margin Call'. Comelkan? Tapi bila jumpa 'Marginah', kompem muka kita lepas tu tak comel lansung. Haha.

BILA FLOATING NI AKAN BERKURANG?

Mengikut pemerhatian saya, dengan IzinNYA, nilai floating ini akan berkurang pada MINGGU INI kerana minggu ini adalah minggu terakhir pada bulan ini dan selewat-lewatnya minggu hadapan, minggu baru, bulan baru (Disember 2013).

Jika saya pilih satu chart dan berikan analisis secara teknikal, sebagai contoh GBPUSD, bentuk paten harga sudah lengkap dan ia sudahpun mencapai harga tertinggi bulan OKTOBER.


Harga telah membentuk 'Double-Top'.

Jika harga hari ini (Rabu) tutup pada paras 1.6160 (GBPUSD) kemungkinan berlaku 'Triple-Top' (Strong Reversal - Harga akan kembali ke range terendah iaitu 1.5900).

Secara ringkas GBPUSD akan TURUN, EURUSD akan TURUN, USDCHF akan NAIK, USDCAD akan TURUN, AUDUSD akan TURUN.

Ini hanya ramalan saya menurut perspektif teknikal sahaja. Kadang-kadang kita dengar radio atau berita kat televisyen, dia ramal petang hujan, padahal tengok kat luar panas berdenting.

Apa yang penting sediakan payung sebelum hujan. Akak tak perlu risau pasal payung tu sebab saya sedang memayungi akak dan yang lain-lain. Saya akan bantu sehabis-baik.

Dengan izinNYA.

BERSAMBUNG...

Dzoul

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Kalau Ngan Company Lain Dah Lama Kita Bungkus" 
Advance Profit Puasa RM500 & Raya RM1,800
Yeh…Yeh… Dapat Duit Raya…
Tak sabar tunggu KKLR...


Komen Aku : Kalau ko dah kawen mesti lagi besh artikel ko kan? Membujang lama sangat wei... Awek kat sebelah Dzoul tu adalah salah sahabat kami iaitu Mona (dah ada yang punya). Kalau tak silap, aku kenal Mona ni masa dia baru jer habis SPM samada hujung tahun 2004 atau awal 2005. 

Beliau juga adalah salah seorang sukarelawan program Seekers musim kedua. Saya letakkan dalam sebuah surau usang yang tidak digunakan lagi lebih kurang kalau tak silap 50 tahun. Jelmaan lelaki berjubah memakai serban tanpa kaki sekitar dua saat berjaya dirakam. Saya akan cuba dapatkan balik rakaman tersebut untuk dikongsi bersama. Beri saya sedikit masa

Tuesday, November 26, 2013

Saya Akan Bantu Anda - Part 3

Saya Akan Bantu Anda - Part 3


Hari ini hari ke-3 aku mengendali akaun klien Miliun. Sambil-sambil aku menguruskan akaun klien Miliun, sambil tu jugak aku menguruskan urusan harian aku tanpa perlu risau Miliun ni buat duit ke tak.

Sudah 3 hari jugak aku memerhatikan bagaimana Silver 5 berkerja, aku sangat berpuas hati dengan cara-cara askar menjalankan kerja. Bagaimana cara ia 'Manage Risk'. So far so good. Itu je aku boleh cakap.
 
 

Setakat ni akaun fresh, kira 1st hand aku handle adalah akaun Darwis. Aku diberi kuasa untuk memilih pair mana yang sesuai untuk diniagakan menurut kriteria yang tertentu yang aku pilih. Apa kriteria nya? Adalah. Hehe. Mana leh bagitau.

Hari ini aku rasa happy sebab akaun Darwis yang aku handle untung lagi.


Pendaftaran Bengkel Kelima (Terakhir) Dibuka Sekarang. Kuyah 010 788 7870 & Edzny 012 671 1344
Ahlan Wasahlan Kesemua peserta bengkel kelima
Semuga Akaun anda terpelihara dengan izinNYA sebagaimana kesemua akaun peserta keempat.
(klik) (klik) (klik)

Semenjak aku handle hari Jumaat hari tu, balance last adalah USD231.31 . Kemudian aku execute trade pada pukul 8.00 pagi waktu Malaysia pada hari Isnin.

Sebab apa pukul 8 pagi? Pun ada sebabnya.



Sejak semalam hingga hari ni, profit bertambah USD100.87 . Jumlah keuntungan terkumpul menjadi USD332.18 (332.18 x 3.4=RM1129.41 - Alhamdulillah rezeki Allah bagi).

 Setiap apa nikmat yang diberi kita perlu syukur, sebab bila kita bersyukur DIA janji, Allah janji bukan aku yang janji, DIA janji akan tambah nikmat.

"Nikmat yang manakah yang kamu dustakan?..." Surah Ar-Rahman

Perkara yang pertama untuk buat apa pun, guru aku pesan "Betulkan Niat!" .Kurang lancar lagi. Beliau pesan "Betulkan Niat kau!" pesan guru aku.

Niat tu bukan "Sahaja aku carik rezeki bla bla bla", bukan lafaznya tapi 'feeling' daripada hati. Mulut boleh menipu, tapi hati tak boleh.

Kemudian minta izin daripada Ibu dahulu. Aku sebelum berjumpa dengan Uncle aku cakap dengan mak aku dulu "Saya nak jumpa Uncle untuk bincang pasal Forex Mak", "Pergilah mungkin rezeki kau kat situ, nanti boleh tolong Mak".

Ya Allah sebak hati aku beb bila aku tulis ni.

Insyaalah segalanya dipermudahkan. Aku yakin dengan janji-NYA.

Hari ini aku nak belanja korang satu ilmu tentang Forex. Seperti yang aku ada maklumkan dalam Part-2 aku ada tulis :

"Forex ini ibarat kita menjala ikan dilaut. Nelayan kena tau bila musim tengkujuh, laut mana banyak ikan, cuaca macam mana yang sesuai menjala. Kalau tak tau, boleh karam kapal beb"

Dalam alam Forex juga ada musimnya, ia dibahagikan kepada 4 Musim. Dan setiap musim adalah selama 3 bulan. Setiap musim PERTAMA dan ke-4 sememangnya laut bergelora.

Jadi kita kena pandai pilih laut mana yang tenang dan laut mana yang bergelora. Kalau laut bergelora kompem nak tangkap ikan paus pun tak dapat. Kan?

Kalau laut tenang, dengan IzinNYA jika ditentukan itu rezeki kita, tiada siapa yang boleh ambil. Melainkan kita tak nak ambil, maka rezeki tu akan pergi kepada yang mahu.

 Dzoul

Sebenarnya jika kita kenang semula apa yang kita pernah lakukan, kita lebih banyak kesal PELUANG yang pernah kita sia-siakan daripada usaha yang kita buat tidak menjadi. Cuba perhati dan renung betul-betul. Betul? Dah. Jangan termenung. Sambung baca. Hehe

Peluang hanya datang SEKALI. Jadi, gunakan sebaik-baiknya.

Berbalik kepada cerita nelayan tadi, walaupun nelayan tahu setiap rezeki Allah tentukan, mereka tetap melihat daripada segi cuacanya bagaimana? kapal ok ke tak? Pukat cantik ke tak?


Sedang aku menulis, tadi aku baru sahaja tarik ikan ke kapal; dapat USD73.12 (RM248.61), sekarang ni ikan masuk lagi dalam pukat sebanyak USD27.75 (RM94.35). Gaji sejam seorang CEO syarikat. Rezeki Allah nak bagi, tak sampai sejam dah dapat. Kalau dicampur keduanya lebih kurang USD100.87 (RM342.96)..

"Nikmat yang manakah yang kamu dustakan?..." Surah Ar-Rahman.

ALHAMDULILLAH.

BERSAMBUNG...

Dzoul

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Kalau Ngan Company Lain Dah Lama Kita Bungkus" 
Advance Profit Puasa RM500 & Raya RM1,800
Yeh…Yeh… Dapat Duit Raya…
Tak sabar tunggu KKLR...

Komen aku : Ada 31 kali Tuhan sebut berulang kali ayat yg ko sebut tu "Maka pemberian Pemelihara kamu yang manakah kamu dan kamu dustakan?" Surah ArRahman (Yang Pemurah). Kenapa sebegitu banyak kali dia sebut ayat yang sama? Sebab kita terutamanya aku sering tak bersyukur!! Tulah pasal..Bila teringat balik ayat DIA "...Jika kamu berterima kasih, sungguh Aku akan menambahkan kepada kamu, dan jika kamu tidak berterima kasih (kafir), azab-Ku sungguh keras.'" (Surah Ibrahim ayat 7) Barulah aku gelabah puyuh! Tetiba aku dapat ilham. Apa kata bermula saat ini kita ada 'everyday a thanks giving day' amacam?