Followers

Monday, March 12, 2018

Ramalan Mimpi Uncleseekers - PRU14 Siapa Menang? - part 1

Ramalan Mimpi Uncleseekers - PRU14 Siapa Menang? - Part 1



Salam..


Ramai yang tertunggu-tunggu dan bertanya tentang perihal PRU yang bakal diadakan pada tahun ini.

Soalan lazim yang ditanya, bila PRU akan diadakan dan siapa yang bakal memimpin negara nanti adalah soalan yang sentiasa diajukan.

Uncleseekers memberi ramalan ringkas :

1. Parti pemerintah sedia ada akan MENANG sekiranya diadakan bulan APRIL 2018.
2. Malaysia akan diterajui oleh pemimpin yang BARU.
3. Pemimpin PEMBANGKANG akan 'pergi' secara tidak disangka.

Jika ramalan beliau benar, anggaplah ianya kebetulan sahaja kerana yang pandai menafsir mimpi dengan TEPAT hanyalah Nabi Yusuf.


Siapa yang akan 'pergi'?

Siapa pemimpin yang BARU?

Benarkah pemerintah sedia ada akan MENANG?


Nantikan 'part' yang seterusnya...


Artikel Kelolaan Saya:

Dzoul
+60108102943 (Whatsapp sahaja)

Adakah Sijil Malaysia Book Of Record Milik Perkap? - Formula 5T ciptaan Uncleseekers bakal menggegarkan pertanian Malaysia? (part 2)
50 Ekor Ayam Bokashi PERCUMA Untuk Anda Jika...
Ayam Bokashi US - Apa Kata Mereka? [part 1]
Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Iskandar Ishak [part2]
Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Mashad Pino [part 3]
Ramalan Mimpi Uncleseekers - PRU14 Siapa Menang? - part 1

Tuesday, April 11, 2017

Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Mashad Pino [part 3]

Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Mashad Pino [part 3]


Penyediaan minuman Yakult
Ayam Bokashi US setiap pagi supaya
sistem pencernaan Ayam Bokashi US
sentiasa dalam keadaan baik


Chef Mashad Pino memberi komen tentang Ayam Bokashi US. Klik video dibawah untuk mendengar komen beliau tentang Ayam Bokashi US.




Klik video diatas untuk mendengar komen 
Chef Mashad Pino tentang Ayam Bokashi US


Kabinet Ayam Bokashi US lengkap
dengan sistem minuman (waterer) dan
makanan (feeder). Ruang yang selesa,
makanan & minuman yang sihat,
membuatkan Ayam Bokashi US
enak dan berkhasiat.



Saksikan rancangan masakan Chef Mashad Pino di TV1 bulan Jun nanti berjudul 'Mashad Pino'



Artikel Kelolaan Saya:

Dzoul
+60172648451 (Call sahaja)
+60108102943 (Whatsapp sahaja)

Adakah Sijil Malaysia Book Of Record Milik Perkap? - Formula 5T ciptaan Uncleseekers bakal menggegarkan pertanian Malaysia? (part 2)
50 Ekor Ayam Bokashi PERCUMA Untuk Anda Jika...
Ayam Bokashi US - Apa Kata Mereka? [part 1]
Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Iskandar Ishak [part2]
Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Mashad Pino [part 3]

Wednesday, March 29, 2017

Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Iskandar Ishak [part2]

Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Iskandar [part2]



Chef Iskandar Ishak - apa kata chef Iskandar tentang ayam Bokashi US

Chef Iskandar seorang pengacara program untuk program masakan 'Ceritera Rasa' TV2 setiap hari Jumaat jam 1.00 - 1.30 petang memberi komen tentang Ayam Bokashi US. Klik video dibawah untuk mendengar komen beliau.




Klik Video di atas untuk mendengar komen Chef Iskandar Ishak 
tentang Ayam Bokashi US


Chef Iskandar Ishak memberi resepi Nasi Ayam Bokashi US.


Penyediaan Sup..
Ayam Bokashi US di rebus suku masak bersama halia , bwg putih , lobak merah dan daun sup

Nasi 
separuh dari sup di campurkan didalam periuk nasi bersama butter , daun pandan garam , daun bay dan garam bukit secukup rasa .

Sos Kicap Ayam Bokashi US
kicap manis , sos tiram , rebusan ayam , daun bay dan minyak bijan

Sos Cili
bwg putih , cili merah , halia , asam limau , garam , gula merah ,  sedikit air rebusan sup dan minyak bijan




Klik Video di atas untuk mendengar komen Chef Iskandar Ishak 
tentang Ayam Bokashi US


Komen Chef Iskandar tentang Ayam Bokashi US :

Komen Chef Iskandar tentang Ayam Bokashi US

Komen Chef Iskandar :

ok setelah mkn...
ayam rasa lebih enak dr ayam kampung , ayam turkey , itik ..
isi yg sgt padat dan lembut
tiada langsung bau
rasa lebih segar dr ayam di pasaran
ayam tak kering masih ada lg jus setelah di rebus suku masak dan grill 
AYAM KECIL SANGAT TAK PUAS MAKAN ( SANGAT SEDAP )
ok utk nasi ayam...
rasa nasi lebih wangi , lembut dan lagi sedap ..

Artikel Kelolaan Saya:

Dzoul
+60172648451 (Call sahaja)
+60108102943 (Whatsapp sahaja)

Adakah Sijil Malaysia Book Of Record Milik Perkap? - Formula 5T ciptaan Uncleseekers bakal menggegarkan pertanian Malaysia? (part 2)
50 Ekor Ayam Bokashi PERCUMA Untuk Anda Jika...
Ayam Bokashi US - Apa Kata Mereka? [part 1]
Ayam Bokashi US - Apa Kata Chef Iskandar Ishak [part2]

Monday, March 27, 2017

Susu kambing janda , memang terbaik

Susu kambing janda , Memang Terbaik!


Susu Kambing Janda - 5 perisa
(dari kiri) susu kambing kurma , mangga, coklat, original dan strawberi


Untuk makluman semua, susu kambing janda ni bukanlah dipunyai oleh seorang janda ataupun susu mak kambing yang telah kematian laki..

Ia dipunyai oleh abang Abdullah yang telah berhijrah ke Janda Baik 15 tahun lalu dan membuka perusahaan kambing susu di kampung Janda Baik...

Faktor geografi disini memang terbaik..udara yang segar berdekatan dengan sumber air sungai yang membuatkan abang Abdullah tertarik untuk berhijrah ke sini suatu ketika dulu...

Seperti semua sedia maklum, kawasan di kaki bukit atau gunung sangat baik untuk kesihatan kita dan juga ternakan kerana kandungan oksigennya yang tinggi. Malam memang sejuk giler..kalau rasa kulit korang kebal, tidola sambil pasang kipas..Brrrr...

Okla aku share sikit ilmu yang aku tau,yang lain kaji sendiri la ya. "Bakteria jahat, virus, kanser dan seangkatan dengannya tak boleh hidup dalam keadaan oksigen yang tinggi" Sebab tu orang yang duk di kawasan pergunungan seperti kat Jepun tu, panjang umur.. 

Ni la yang membuatkan susu kambing janda ni lain daripada susu yang ada dipasaran. Siyes lain..

Tak caya? beli satu rasa sendiri..bukan sebab aku nak pomot aku cakap susu ni sedap..dah memang sedap..aku cakap la sedap..tak sedap aku cakap tak sedap..

Nah amik nombor tepon abang dollah call dia sendiri 0193207425..nak wasap ke call ke..suka hati korang...order la banyak sikit 30 botol ke 60 botol ke berbaloi sikit dia nak ngantor daripada Janda Baik ke KL..

Nanti kebetulan dia turun KL , dia drop-by antor susu kambing janda...tak mahal pun..7 hengget je sebotol..

Kenapa aku suh beli 30 botol terus? sebab sehari minum sebotol selama sebulan..baru dapat tengok khasiat susu kambing janda pada diri korang..setakat minum sebotol tak nampak apa bro..cubala bagi minum kat anak yang kena asma selama 2 bulan..tengok apa perubahannya nanti..

Kalau dah tak sabor sangat nak minum susu kambing janda ni, abang dollah bleh antor tapi nanti dia caj la delivery..kalau setakat sebotol je..baik datang tempat abang dollah minum sendiri...

Perisa coklat susu kambing janda paling aku suka..


Apa kelebihan susu kambing janda ni? Mungkin ada yang terfikir..."susu kambing sama je semua".. Tapi...

Ada tapinya...susu kambing janda ni takde bau...ni memang diakui...aku sendiri dah rasa..memang takde bau lansung...takde bahan pengawet atau bahan-bahan kimia digunakan...100% ORIGINAL!

Macam mana ek susu kambing janda ni tak ada bau? Haa...adalah rahsianya...salah satu sebabnya adalah pemakanannya...yang lain kena tanya tuan tanah kedaung la..aku kalau nak citer pasal ayam bokashi US bleh la aku citer sikit-sikit...pasal kambing ni ana tak tau daa..makan tau la... 

Dulu aku pun tak berapa gemar minum susu kambing sebab baunya..lepas try minum susu kambing janda memang rasa nak minum lagi..perisa yang paling aku gemar, perisa coklat...susu kambing janda ni ada 5 perisa..perisa coklat, kurma, mangga, strawberi dan susu kambing asli..

Satu Botol 200ml harga sebotol RM7


Ompompuan memang suka bab yang ni..kalau ada yang nak kulit cantik, gebus , mulus de vass..bleh mandi dengan air susu kambing ni..lembut kulit kau jah!

Kalau nak citer pasal khasiat ni..masing-masing dah maklum kelebihannya..nak tau lebih lanjut tanya dengan pakcik gugel sendiri..


Kandang ternakan kambing abang Dollah sangat bersih. Tu salah
satu sebab kenapa susu kambing janda ni sangat berkhasiat

Ala comelnya kambing ni..pandai pulak dia bergambor tengok
kamera..

Kepada sesapa yang rasa nak buat niaga susu kambing janda..bleh call abang dollah untuk jadi pengedar..dia memang mengalu-alukan sesapa yang nak jadi pengedarnya..untung korang niaga susu kambing janda ni boleh tahan juga..nanti tanya dengan abang dollah sendiri...

Kepada yang nak daging kambing pun bleh contact abang dollah..daging kambing janda ni memang number 1..lembut dan sedap..bleh order untuk tujuan aqiqah atau nak makan sendiri..

Ok la nak buat keje lain plak..nak jenguk-jenguk Ayam Bokashi US pulak..nanti call abang dollah kalau nak order susu kambing janda atau nak jadi pengedar atau nak order daging kambing ya? Ni nombor tepon dia 0193207425..tepon dia sekarang jugak tau..

Artikel Kelolaan Saya:

Dzoul
+60172648451 (Call sahaja)
+60108102943 (Whatsapp sahaja)

Adakah Sijil Malaysia Book Of Record Milik Perkap? - Formula 5T ciptaan Uncleseekers bakal menggegarkan pertanian Malaysia? (part 2)
50 Ekor Ayam Bokashi PERCUMA Untuk Anda Jika...
Ayam Bokashi US - Apa Kata Mereka? [part 1]